Keramiska

LUNDENS KITCHENWARE

Skötselråd för stekpannor och grytor med keramisk beläggning.

Innan du använder stekpannan för första gången bör du diska den noga, skölja och torka. Använd inte starka rengöringsmedel eller skursvamp i pannan.

Keramisk beläggning mår bra av att oljas in innan första användning, och efter diskning. 
Några droppar olja på en papperstuss dras runt några varv i botten av pannan.

Keramik tål mycket höga temperaturer (max 450°C) och passar därför även utmärkt vid flambering. Tillsätt gärna en mindre mängd olja eller smör före stekning för bästa resultat.

Låt aldrig stekpannan steka torrt eller stå tom på het spis, stekpannan kan ta skada och i värsta fall förstöras. Stekpannan bör inte användas i ugn.

Beläggningen är avsedd att användas tillsammans med olja,fett eller vätska vid matlagning.

Rengöringstips! Om matrester fastnar i stekpannan, koka upp vatten i stekpannan med några droppar diskmedel eller ättika i någon minut. Diska därefter ur pannan som vanligt med en diskborste och kontrollera så att alla matrester har avlägsnats helt.

Har den blivit missfärgad av kryddor. Slå vatten i den och blanda ner ett par tsk bakpulver. Låt det koka upp, därefter tar du mjuka sidan av en svamp och torkar den ren.